Category Archives: Kesihatan Kulit

BERAT BADAN BERLEBIHAN,NAK KULIT CANTIK! DAN KURUS DENGAN COLONIS DMESTICA

Detoks sangat penting untuk kesihatan dalaman dan luaran termasuklah kecantikan kulit.. sebab pengambilan detok!! Pemakanan yang seimbang dan senaman merupakan pakej terbaik untuk mendapatkan bentuk badan yang IDEAL DAN KEKAL AKTIF!!!! Colonis Dmestica ini merupakan produk terbaik di keluarkan oleh bondarozitaibrahim untuk detoksifikasi badan.Kombinasi tumbuhan singkirkan toksin,meransang otak untuk memberi rasa kenyang dan melakukan pembakaran […]

APA ITU GOUT DAN TANDA GOUT

Pernah dengar tentang penyakit gout?? Gout itu adalah sejenis penyakit yang disebabkan asid urik yang berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuhan yang berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Bahan kumuhan ini akan dibuang dari badan kita melalui air kencing. Asid urik yang berlebihan dan tidak dibuang boleh menyebabkan ia berkumpul didalam […]

PENJAGAAN LUKA CAESAREAN

Bersalin secara caesarean adalah mudah akan tetapi penjagaan luka caesarean adalah tidak semudah penjagaan luka bersalin. Tanyalah pada wanita yang mengandung, mereka ingin bersalin secara caesarean atau secara normal, percayalah mereka akan pilih bersalin secara normal. Doktor akan sarankan bersalin secara caesarean atas beberapa faktor. Antara faktor yang wanita perlu bersalin secara caesarean adalah : […]

GEJALA KENCING MANIS

Dalam badan kita mempunyai satu organ yang dipanggil pankreas, ia berfungsi merembeskan  sejenis hormon yang dipanggil insulin. Insulin membolehkan tisu-tisu menggunakan glukos bagi membantu mengawal paras glukos dalam darah ke paras normal. Jika insulin tidak cukup atau tidak berkesan,paras glukos dalam darah akan meningkat. Ini digelarkan Diabetes Mellitus atau kencing manis. Diabetes terbahagi kepada dua […]

BELI DAN MENANG !!

BELI MUSTANIR DAN MENANG CABUTAN BERTUAH !!! Yang pertama kalinya Bonda telah membuat Pertandingan Gali Harta Karun!! Pertandingan ini bermula dari 15Februari hingga 15 Mac 2019. Mustanir tiada harga Promosi, ia hanya harga biasa iaitu RM 120 dan harga ahli hanya RM 108 sahaja. Anda berpeluang memenangi hadiah seperti beg tangan berjenama, gelang emas, jam […]

APA ITU BIPOLAR? ADAKAH BIPOLAR BERBAHAYA? APA SIMPTOM BIPOLAR?

Anda pernah dengar tak bipolar?! Anda tahu tak bipolar tu apa?? MAKSUD BIPOLAR Bipolar adalah kemurungan manik. Apa itu kemurungan manik?? Kemurungan manik adalah gangguan mental yang menyebabkan tempoh kemurungan dan tempoh mood tinggi. Mood yang tinggi adalah sangat penting dan dikenali sebagai mania atau hipomania. Ia bergantung pada tahap atau sama ada gejala kehadiran […]

PENAT & LESU MENJEJASKAN AKTIVITI HARIAN

Pernah tak anda rasa lesu dan penat sahaja sepanjang hari?! Kerja anda terganggu apabila anda rasa penat dan lesu, betul tak?? Anda mesti tertanya kenapa anda masih lagi rasa penat dan lesu walaupun anda telah tidur secukupnya. PUNCA LESU DAN PENAT KURANG MINUM AIR Badan kita amat memerlukan air yang secukupnya. Jika badan kurang air, […]

LUKA YANG MACAM MANA PERLU GUNA ICE PACK ATAU HEAT PACK??

nda pernah tak tengok kat Farmasi ada jual Heat Pack dengan Ice Pack ?! Bila anda cedera time sukan anda akan nampak akan ada orang yang akan bagi bantuan dekat ahli sukan yang cedera. Anda akan nampak mereka letak Ice Pack. Fungsi Ice Pack dan Heat Pack adalah sama iaitu redakan kesakitan. Anda tahu tak bila […]

7 TANDA TOKSIN PENUH DALAM BADAN

Ramai yang tak sedar bahawa dalam badan kita ni terkumpul banyak toksin. Tahu tak jika badan kita penuh dengan toksin ia boleh merbahayakan badan kita. Toksin ini boleh menghalang penyerapan nutrien dan vitamin ke dalam badan kita serta ia boleh membuang bakteria yang baik dari badan kita. Bukan itu sahaja, ia boleh menghalang oksigen untuk […]

Promosi Jamu Ratu malaya 15 Nov – 18 Nov 2018

Promosi Jamu Ratu malaya 15 Nov - 18 Nov 2018

Promosi Jamu Ratu malaya 15 Nov – 18 Nov 2018 Bismillah. Promosi Jamu Ratu Malaya JRM. Assalamu’alaikum readers semua. Kami di pihak Jamu Ratu Malaya – JRM.my memang sering mengadakan promosi bagi semua produk-produk yang ada di JRM. Jadi jangan melepaskan peluang untuk menikmati potongan harga produk-produk JRM pada harga promosi. Apa-apa promosi yang kami adakan […]