[INFO BONDA]- BUNGA ROS

Dalam perubatan islam juga mengunakan air mawar..Nak kekalkan kesegaran muka elok gunakan air mawar..
Macam mana nak buat air mawar sendiri.. Senang tapi tak mudah..!!Kumpulkan jumlah bunga ros sebanyak-banyaknya..rebus dan wapnya yang diambil..!!..

Apa menafaatnya..??

Pati minyak ros sangat mahal digunakan sebagai anti stress dan sesuai untuk orang depresi atau mengurangkan virus canser..Orang ada kanser kena tenang tak boleh stress sebab tu walau sekadar memcium dan digosok pada nadi ia bagus sebagai perawatan sakit yang susah dirawat ..Itu kesan aromaterapi dari bunga ros.
.
Kandungan zat didalam bunga mawar juga mampu melancarkn sistem pencernaan dalam badan..melancarkan kitaran haid yang tak teratur…dan menghilangkan bau mulut yang tidak menyenangkan..

Dari segi kecantikan pula air mawar juga berfungsi sebagai khasiat yang sangat bagus untuk mengawal pH pada kulit wajah, dapat menghilangkn jerawat  dan menyegarkan wajah kerana air ini berkemampuan dalam mengurangkn minyak pada wajah.

Bonda juga mengamalkan semburan air mawar dan campuran air mata air pada wajah..!! Untuk tujuan kecantikan dan kesihatan kulit..yang saya buat dirumah hutan ini..Air mata air sangat bagus untuk kesihatan samada minum atau pada kulit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *